Wie is Artex

Onderdeel van een ijzersterke combinatie

OVER ARTEX

Welkom bij Artex, partner in hoogwaardige stoffen voor raambekleding en meubelen

Artex ontwikkelt hoogwaardig interieurtextiel voor zowel de detailhandel als de industrie. Wij combineren gedegen vakmanschap met vernieuwing en lopen voorop op het gebied van ontwikkeling, productie en innovatie van kwaliteitsstoffen. Ons bedrijf in Aarle-Rixtel is opgericht in 1947 en maakt sinds 1990 deel uit van de multinational Hunter Douglas, wereldmarktleider in raambekledingsproducten en een belangrijke fabrikant van architectuurproducten.

Sinds de start van ons bedrijf ontwikkelen we producten die bijdragen aan comfort, stijl, veiligheid, functionaliteit en bovenal duurzaamheid.

To help people live beautifully in a connected, energy-efficient space.

Aarle-Rixtel Textiel

Onze Historie

Opgericht in 1947

Artex is opgericht in 1947 als familiebedrijf en maakt sinds 1990 deel uit van multinational Hunter Douglas. Wat ooit begon als weverij voor interieurstoffen, is inmiddels uitgegroeid tot een van de grootste en meest vooraanstaande Nederlandse fabrikanten van uiteenlopende soorten interieurtextiel.

Toegewijd vakmanschap dat voortborduurt op jarenlange traditie vormt vandaag de dag nog steeds het solide fundament van Artex. Dit in combinatie met vooruitstrevend ondernemerschap en een letterlijk grenzeloze ambitie, maakt dat Artex anno nu een unieke positie verworven heeft in de markt. Niet alleen voor gordijnen, maar ook op het gebied van andere soorten raambekledingsproducten en meubelstoffen. Het familiebedrijf van toen is inmiddels een bedrijf van internationale allure met ruim 200 medewerkers. De informele sfeer en hoge mate van betrokkenheid zijn echter onveranderd gebleven.

Onderdeel van een ijzersterke combinatie

Het moederbedrijf van Artex – Hunter Douglas – werd in 1919 opgericht door Henry Sonnenberg in Düsseldorf, Duitsland. In 1946 vond een joint venture met Joe Hunter plaats en zo zag Hunter Douglas het levenslicht in zijn huidige vorm. Hunter Douglas is van mening dat raambekleding meer is dan alleen het bedekken van ramen; goede producten beginnen met een kwalitatief hoogwaardig ontwerp. De innovatieve raambekledingsproducten van Hunter Douglas zijn te vinden in miljoenen gebouwen over de hele wereld. Hunter Douglas wordt gekenmerkt door een decentraal organisatiemodel en bestaat uit 134 kleine en middelgrote bedrijven die vergelijkbare producten maken en op de markt brengen. De ruim 23.000 medewerkers zijn in totaal in 100 verschillende landen werkzaam.

Teamwork makes the dream work

Bij Artex hechten we er waarde aan dat onze medewerkers met een glimlach op hun gezicht naar hun werk komen om bij te dragen aan de hoogwaardige producten die vanuit Aarle-Rixtel uiteindelijk hun plek vinden bij particulieren en bedrijven verspreid over verschillende continenten. Hoewel we internationaal actief zijn en groot denken, zijn we tegelijkertijd klein genoeg om elkaar bij naam te kennen. En dat vinden we belangrijk. Want samen worden er stappen gemaakt, verbeteringen doorgevoerd en wordt er gewerkt aan de toekomst van Artex als onderdeel van Hunter Douglas:

“Om wereldwijd de snelst groeiende, meest gewaardeerde en meest efficiënte speler te zijn op het gebied van raambekleding.”

ARTEX LOOPT VOOROP

Innovatieve hoogwaardige stoffen

Onze producten zijn te vinden bij de betere woninginrichters, gordijnspeciaalzaken, woondecoratiewinkels, meubelzaken, verf- en behangspeciaalzaken, interieurarchitecten en bekende meubelfabrikanten.

Artex loopt voorop op het gebied van ontwikkeling, productie, collectioneren en marketing van innovatieve en hoogwaardige stoffen.